0
Objednané kurzy
Obsah košíku Poplatek

Celkem: 0 Kč
Volby

Aktuální obsazenost 0


Minimální počet studentů
16
Maximální počet studentů
24

Místo konáníOpava


Budova Hradecká 17
Gastronomické centrum FPF SU

Další informace

Nákup kurzu od15.08.2017
Nákup kurzu do24.10.2017
Výuka od24.11.2017
Výuka do25.12.2017
Splatnost do10.11.2017

Informace k platbě
Informace o provedené úhradě musí být k dispozici nejpozději v den zahájení kurzu. V případě, že nebude splněna podmínka zahájení kurzu s ohledem na minimum účastníků, bude Vám poplatek vrácen na účet, ze kterého byla platba provedena.

Cíle kurzu

Cílem kurzu je seznámit účastníky kurzu s teorií výroby vín, legislativou, vinným hospodářstvím a servisem. V praktické části je věnována pozornost servisu vín, senzorickému posuzování a oslovování vína.

Časový harmonogram

Předpokládaný termín konání výjezdu je 24.–25. 11. 2017.

Úvodní hodina bude upřesněna dle zájmu.

Celková hodinová dotace je 12 vyučovacích hodin (4+8), přičemž úvodní lekce probíhá v učebně SU - Gastrocentrum, další potom (pátek–sobota) ve vinařství Velké Bílovice.

Výše poplatku

1.500,- Kč / akademický rok / důchodový věk

1.900,- Kč / akademický rok / věk 50+

Slezská univerzita jako člen Asociace Univerzit třetího věku nabízí a provozuje vzdělávací aktivity určené občanům v důchodovém věku. Při nedosažení hranice důchodového věku se cena navyšuje o 25 %.

Místo konání

Učebna FPF SU - Gastronomické centrum

Hradecká 17, Opava

Prostory vinařství Velké Bílovice

Klíčová slova

degustace, víno, sommeliér, vinařství

Pro koho je kurz určen

Kurz je určen zájemcům o zvýšení orientace v kvalitě vín.

Podmínky pro přijetí

Podání přihlášky od 15. 8. 2017 do 31. 10. 2017 jedním z těchto způsobů: elektronicky prostřednictvím portálu CŽV, elektronicky na e-mail: czv@slu.cz, písemně na adresu Slezská univerzita v Opavě, Centrum celoživotního vzdělávání, Olbrichova 625/25, 746 01 Opava.

Zaplacení poplatku za celý akademický rok v termínu nejpozději do zahájení kurzu.

Důchodový věk: 550,- Kč/akademický rok.

Věk 50+: 700,- Kč/akademický rok.

Podmínky pro absolvování

Účast na jednotlivých lekcích a složení závěrečné zkoušky.

Obsah kurzu

Výuka v Gastrocentru:

1. Popis révy vinné a historie pěstování révy

2. Výroba vína, trendy

3. Senzorický test

4. Degustace vína

Exkurze Velké Bílovice:

1. Pěstování révy vinné a péče o vinohrad

2. Výroba a kvalita bílých vín

3. Výroba a kvalita červených a růžových vín

4. Vinařský zákon ČR a vinařské 4P

5. Charakteristika odrůd

6. Praktické cvičení – senzorika

7. Servis vín

8. Degustace a popis vzorků

Co se naučím

Porozumět kvalitě vín ČR, vlivům pěstování, výroby a legislativy na charakteristické vlastnosti vín.

Literatura

BURDA, A. O víně. Praha: Carter/reproplus, 2013