Aktuální obsazenost 0
Minimální počet studentů16Maximální počet studentů24
Místo konáníOpava
Budova Hradecká 17Gastronomické centrum FPF SU
Další informace
Nákup kurzu od 15.08.2017 Nákup kurzu do 24.10.2017 Výuka od 24.11.2017 Výuka do 25.12.2017 Splatnost do 10.11.2017
Informace k platbě
Informace o provedené úhradě musí být k dispozici nejpozději v den zahájení kurzu. V případě, že nebude splněna podmínka zahájení kurzu s ohledem na minimum účastníků, bude Vám poplatek vrácen na účet, ze kterého byla platba provedena.
Předpokládaný termín konání výjezdu je 24.–25. 11. 2017.
Úvodní hodina bude upřesněna dle zájmu.
Celková hodinová dotace je 12 vyučovacích hodin (4+8), přičemž úvodní lekce probíhá v učebně SU - Gastrocentrum, další potom (pátek–sobota) ve vinařství Velké Bílovice.
1.500,- Kč / akademický rok / důchodový věk
1.900,- Kč / akademický rok / věk 50+
Slezská univerzita jako člen Asociace Univerzit třetího věku nabízí a provozuje vzdělávací aktivity určené občanům v důchodovém věku. Při nedosažení hranice důchodového věku se cena navyšuje o 25 %.
Učebna FPF SU - Gastronomické centrum
Hradecká 17, Opava
Prostory vinařství Velké Bílovice
Podání přihlášky od 15. 8. 2017 do 31. 10. 2017 jedním z těchto způsobů: elektronicky prostřednictvím portálu CŽV, elektronicky na e-mail: czv@slu.cz, písemně na adresu Slezská univerzita v Opavě, Centrum celoživotního vzdělávání, Olbrichova 625/25, 746 01 Opava.
Zaplacení poplatku za celý akademický rok v termínu nejpozději do zahájení kurzu.
Důchodový věk: 550,- Kč/akademický rok.
Věk 50+: 700,- Kč/akademický rok.
Výuka v Gastrocentru:
1. Popis révy vinné a historie pěstování révy
2. Výroba vína, trendy
3. Senzorický test
4. Degustace vína
Exkurze Velké Bílovice:
1. Pěstování révy vinné a péče o vinohrad
2. Výroba a kvalita bílých vín
3. Výroba a kvalita červených a růžových vín
4. Vinařský zákon ČR a vinařské 4P
5. Charakteristika odrůd
6. Praktické cvičení – senzorika
7. Servis vín
8. Degustace a popis vzorků