0
Objednané kurzy
Obsah košíku Poplatek

Celkem: 0 Kč
Volby

Aktuální obsazenost 0


Minimální počet studentů
15
Maximální počet studentů
20

Místo konáníOpava


Budova Hradecká 17
Gastronomické centrum FPF SU

Další informace

Nákup kurzu od15.08.2017
Nákup kurzu do30.09.2017
Výuka od12.10.2017
Výuka do26.10.2017
Splatnost do11.10.2017

Informace k platbě
Informace o provedené úhradě musí být k dispozici nejpozději v den zahájení kurzu. V případě, že nebude splněna podmínka zahájení kurzu s ohledem na minimum účastníků, bude Vám poplatek vrácen na účet, ze kterého byla platba provedena.

Cíle kurzu

Cílem kurzu je seznámit účastníky kurzu s kvalitou kávových nápojů, čokolády, čaje.

Časový harmonogram

ČTVRTEK 15:00 – 18:00

Termíny konání: 12., 19. a 26. 10. 2017

1 x týdně 4 hodiny

Délka trvání programu: 3 týdny

Výše poplatku

550,- Kč / akademický rok / důchodový věk

700,- Kč / akademický rok / věk 50+

Slezská univerzita jako člen Asociace Univerzit třetího věku nabízí a provozuje vzdělávací aktivity určené občanům v důchodovém věku. Při nedosažení hranice důchodového věku se cena navyšuje o 25 %.

Místo konání

Učebna FPF SU - Gastronomické centrum

Hradecká 17, Opava

Klíčová slova

Káva, barista, čaj, čokoláda, degustace

Pro koho je kurz určen

Kurz je určen pro každého, kdo splňuje podmínku studia v programu Univerzity třetího věku.

Podmínky pro přijetí

Podání přihlášky od 15. 8. 2017 do 30. 9. 2017 jedním z těchto způsobů: elektronicky prostřednictvím portálu CŽV, elektronicky na e-mail: czv@slu.cz, písemně na adresu Slezská univerzita v Opavě, Centrum celoživotního vzdělávání, Olbrichova 625/25, 746 01 Opava.

Zaplacení poplatku za celý akademický rok v termínu nejpozději do zahájení kurzu.

Důchodový věk: 550,- Kč/akademický rok.

Věk 50+: 700,- Kč/akademický rok.

Podmínky pro absolvování

Účast na jednotlivých lekcích.

Obsah kurzu

1. lekce - Káva – historie, pěstování, výroba, příprava nápoje – degustace.

2. lekce - Káva a zdraví, kakao, čokoláda, příprava čokolády – degustace.

3. lekce - Čaj – historie, pěstování, sběr, příprava nápoje – degustace.

Co se naučím

Absolvent kurzu získá základní znalosti o tom, jak rozlišovat kvalitu kávy, jak si správně připravit základní druhy kávy, dozví se něco o historii a pěstování, jaké účinky má na naše zdraví. V podobném rozsahu bude seznámen i s tématy kakao, čokoláda, čaj. Součástí lekcí je příprava nápojů a jejich degustace.

Literatura

BURDA, A. O kávě, čaji a dalších nápojích. Praha: Carter/reproplus, 2013